You are Here Home|Internet marketing|3 NAJBOLJA POZIVA NA AKCIJU U VIDEO MARKETINGU

Blog

3 NAJBOLJA POZIVA NA AKCIJU U VIDEO MARKETINGU

Imajući u vidu da se između Aprila i Novembra 2015. broj pregleda videa na Facebooku udvostručio sa 4 na 8 milijardi dnevno, rešili ste da napravite zanimljiv video saržaj o vašoj kompaniji i skoro ste spremni da ga „lansirate“ u webisferu. Imate odličnu priču, ona rešava probleme vaše ciljne publike, i video vam izgleda sjajno. Završava se sa logom vaše firme i zadnja scena odlazi u fade out. Zadovoljni ste završenim poslom, očekujete dobre rezultate, ali da li je on zaista završen?

Ako želite da vaš video bude nešto više od edukacije i zabave, te želite da idete korak dalje, svaki video mora da se završi sa jakim pozivom na akciju, CTA – Call to Action! Bitno je da podstaknemo gledaoca kada se završi video da uradi ono što mi želimo i pri tome moramo biti eksplicitni!

Kako bi gledaoci bili motivisani za „akciju“ moraju na to biti uverljivo i nedvosmisleno pozvani! U nastavku ću da navedem 3 najbolja poziva za akciju u video marketingu:

  1. Download this – Preuzmite sadržaj. Ako ste uradili posao kako treba, vaš video je uspešno ilistrovao prednosti vašeg proizvoda ili usluge i koliko će on da pomogne klijentu. Nadajmo se da je gledalac zainetesovan i da želi nešto više informacija. Nemojte mu dozvoliti da čeka! Dajte mu URL gde može da preuzme besplatnu probnu verziju ili vašu brošuru, katalog proizvoda i sl.
  2. Subscribe – Prijavite se. Pravljenje kontakt liste i pronalaženje novih potencijalnih klijenata je kritičan deo svake marketinške strategije u kompanijama. Video će vam pružiti priliku da stignete do potencijalnih klijenata. Kada su već tu, gledaju video, iskoristite CTA – Subscribe (npr.prijava na newsletter), da ih pozovete na dalju saradnju koja je izvan videa. Ohrabrite ih da se jednostavno prijave za e-bilten ili ih zamolite da ostanete u kontaktu kako bi mogli da čuju o vašim budućim promocijama i vestima iz poslovanja. Uvek im dajte dobar razlog da se prijave, npr. „Prijavite se na našu listu i pogledajte još tutorijala ili edukativnih videa“.
  3. Comment, Share & Like – Komentariši, šeruj i lajkuj. Ako se video prvenstveno postavlja na društvenim mrežama tražite od publike da se angažuje i poveže sa vama na platformi koja se koristi. Komentari strahovito pomažu kod rangiranja pretrage, interakcije gledalaca i podstiču na deljenje. Tražite od gledaoca da ostavi komentar, ili da vam postavi pitanje. Ako je video nije postavljen na društvenim mrežama, omogućite da budu uključene opcije „like“ za Facebook i Twitter i obavezno opcija „Share“ za druge platforme. Završite video sa pozivom za lajk ili da ga podele na Twitteru. Imajte na umu kada neko podeli vaš video, to će videti svi njegovi kontakti na društvenim mrežama, a vama se otvara nova mogućnost za poboljšanje poslovanja.

Call-To-Action(small)

Nemojte misliti da je video marketinški posao gotov kada ste napisali scenario, imajte na umu da u njega stavite i poziv na akciju, koji će ići na kraju videa. Sada je na vama koliko ćete to kreativno da uradite. Prema istraživanjima mnogo je efikasnije kada poziv na akciju uputi narator, nego da na kraju stoji samo grafika. Dakle: Pozovite, Posetite nas, Šerujte, Lajkujte, Komentarišite, Prijavite se, Preuzmite, Pročitajte više, Pošaljite mail, Probajte besplatno, Aktivirajte sada, Igrajte bespaltno, Skinite besplatnu aplikaciju, Otvorite besplatan nalog, Popunite uptnik…

Poenta video marketinga je da pomogne publici da preduzme sledeći korak, korak koji je vezan za vaše poslovanje a CTA će da uradi upravo to!

51.9% Marketing stručnjaka iz celog sveta je reklo da video, kao vrsta sadržaja, ima nabolji povrat investicije -ROI!

Da li ste spremni da pošaljete Vašu poruku u svet?

PORUČITE VAŠ VIDEO!

ABOUT THE AUTHOR

Ladislav

Marketing guru, PR expert, Sales Ninja! :) An ambitious, highly motivated and energetic sales executive with excellent marketing and business development skills. A results orientated professional with a proven ability to get results, generate revenue, improve service as well as reduce costs. Over 10 years marketing experience of working in competitive industries and successfully identifying, developing and managing new business opportunities within these markets.